top of page

Golfin oppiminen verkossa - uhka vai mahdollisuus?

19.1.2023

”Kävin yhdellä privaattitunnilla tammikuussa ja käytän appia päivittäin. Golf-taitoni ovat parantuneet valtavasti ja joka kisassa olen Heinin tunnin jälkeen pelannut bufferiin tai paremmin. Hcp pudonnut alle kuukaudessa 1,2 lyöntiä (oli 13,7 nyt 12,5). Äppi on aivan loistava. Sieltä löytyy vastaus lähes kaikkeen. Ja kehonhuollot ja voimaharjoittelut ovat myös käytössä. Suurkiitokset Heinille ja koko tiimille!"
Wau, mikä palaute! Otan tällaisen viestin nöyränä ja kiitollisena vastaan. Kiitoskiitoskiitos ❤️


Ensimmäinen tunteeni palautteen lukemisen jälkeen on helpotus. Verkkovalmennus todella toimii ja on tervetullut palvelu golfopetukseen. Erityisesti se toimii lähiopetuksen tukena, kuten tässä palautteessa, mutta toimii se ilmankin...


Golfmatkallemme tullut asiakas oli aloittanut golfin kesällä eikä ollut pelannut kierrostakaan golfia ennen syksyn peli- ja opetusmatkaamme. Sen sijaan hän oli harjoitellut appini avulla eri lyöntitekniikoita lähes päivittäin. Myönnän, että tämän kuullessani ajattelin, että toivottavasti hän ei koe pettymystä kentällä, kun peli ei sujukaan ilman pelikokemusta. Huoleni oli täysin turha. Tämä ”aloittelija” pelasi upeasti koko viikon ajan ja voitti viikkokilpailun (tasoituksellisen) ylivoimaisesti. Ja kyseessä oli nainen ilman aiempaa mailapelitaustaa. Aivan mieletöntä!!!


Golfmatkallemme tullut asiakas oli aloittanut golfin kesällä eikä ollut pelannut kierrostakaan golfia ennen syksyn peli- ja opetusmatkaamme. Sen sijaan hän oli harjoitellut appini avulla eri lyöntitekniikoita lähes päivittäin.

Kun ensimmäisiä kertoja kuulin, että golfia opetetaan verkossa, muistan ajatelleeni, että tälläinen opetusmenetelmä ei tule menestymään. Miten kukaan voisi oppia pelkän videonäytön ja sanallisten ohjeiden avulla svingin monimuotoisia aspekteja? Mielestäni ainoa oikea tapa oli oppia lähiopetuksessa kokeneen golfammattilaisen valvovan silmän alla. Todennäköisesti olen ääneenkin sanonut, että tuolle linjalle en itse lähde.


Oma verkkovalmennusurani lähtikin liikkeelle sattumalta (kuten monet hyvät oivallukset). Golfmatkojen jälkeen aloimme pyynnöstä tekemään opetusvideoita matkan aikana vedettyjen treenien ydinasioista koosteena osallistujille. Aluksi jaoimme näitä vain matkalla olleille, mutta lopulta uskaltauduin lataamaan muutamia videoita YouTubeen kaikkien käytettäviksi. Ja siitä se verkkovalmentajan urani lähti käyntiin. Kun yhtä opetusvideotani oli katsottu yli 20000 kertaa, ymmärsin, että iso joukko golfareita etsii vinkkejä netistä ja golfin oppiminen verkossa on nykyaikaa. Söin sanani.


Nykyinen verkkovalmennusalustani, Heinin Golf appi, on ollut käytössä nyt lähes vuoden ja alustalta löytyy yhteensä 8 verkkokurssia. Tavoitteena on laajentaa sisältöä eri tasoisille pelaajille yhdessä muiden alojen asiantuntijoiden kanssa. Olen nykyään täysin hurahtanut golfin verkkovalmennuksen mahdollisuuksiin.


Olen nykyään täysin hurahtanut golfin verkkovalmennuksen mahdollisuuksiin.

Tavoitteenani on luoda oppimisalusta, josta eri tasoiset pelaajat voivat löytää helpotusta peliinsä ja menestyä golffareina. Itselläni ei ollut kilpapelaajana tarjolla sitä tietotaitoa, mitä golf pelinä vaatii, vaikka sitä etsin. Nyt vuosien ”pään seinään hakkaamisen” jälkeen eli oman osaamisen kehittymisen myötä haluan tarjota kerryttämäni tietotaidon muille. Haluan auttaa golfareita nauttimaan pelistä tasoittamalla tietä golfin sudenkuopissa.


Onneksi söin sanani, etten ikinä tekisi verkko-opetusta. Olen nimittäin jäänyt tähän täysin koukkuun. Lähes jokaisella oppitunnilla, jonka annan, pohdin, että tästäkin ”virheestä” pitää tehdä opetusvideo appiin. Verkkovalmennusmateriaalia syntyisikin vaikka päivittäin.


Näin voin auttaa mahdollisimman monia erilaisia pelaajia nauttimaan tästä niin vaikeasta, mutta samalla niin ihanasta lajista.


Tervetuloa kehittymään golfissa oppieni mukaisesti. Lue lisää Heinin Golf apista tästä.
Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page