top of page

Golfpilates

Kehitä svingitekniikkaasi pilatesharjoittelun avulla. Pilatesharjoittelussani yhdistän perinteisen pilatesharjoittelun svingitekniikan harjoitteisiin. Lopputuloksena on luonnollinen, helppo, voimakas ja energiatehokas svingi.

 

Opetan golfpilatesta toistaiseksi vain verkossa Heinin Golf apissa. GOLFPILATES ONLINE VALMENNUS-kurssilla.

Golfpilatesharjoittelun avulla

  • Vahvistat kehon syviä lihaksia, jotka kannattelevat ryhtiä

  • Opit ketjuttamaan lihaksia, jolloin käytät vähemmän energiaa parhaan mahdollisen tehon aikaansaamiseksi lyönnissä

  • Opit svingaamaan vaivattomasti ja pelisi pysyy kasassa loppuun asti

  • Nivelten ja lihasten liikkuvuudet paranevat ja mahdollistavat optimaalisen lyöntitekniikan

  • Keskivartalon lihakset vahvistuvat ja tuottavat voimaa lyöntiin

  • Opit keskittymään täsmällisesti yhteen liiikeeseen kerrallaan - ja pelissä yhteen lyöntiin kerrallaan

  • Ennaltaehkäiset liikuntavammojen synnyn ja hoidat niitä

  • Kaikenkaikkiaan, pilatesharjoittelu tuo hyvää oloa ja auttaa sinua (ja peliäsi) voimaan hyvin

BUNKER.jpg

Golfpilatestunneilla svingitekniikan harjoittelu yhdistetään pilatesmetodiin. Opit svingitekniikkaa sekä teoriassa että käytännössä.

Miksi Golfpilates?

Miten golfpilates syntyi?

Golfpilates lienee universaali käsite, mutta virallista koulutusta harjoitustapaan ei ole. Olenkin kehittänyt oman golfpilatesmetodin, jossa yhdistän golfin tekniikkaharjoittelun pilateksen menetelmiin. Kutsun menetelmää yksinkertaisesti nimellä Golf Pilates Method.

 

Mitä pidempään olen opettanut golfia, sitä selvemmäksi minulle on tullut kehon fyysisten ominaisuuksien merkitys oppimiselle ja svingin onnistumiselle. Kehon liikkuvuuksilla, lihastasapainolla ja -hallinnalla on valtava merkitys siihen, miten svingi opitaan ja miten toistettavasti ja tehokkaasti lyönti onnistuu.

 

Jotta voisin auttaa golffareita yhä paremmin, kouluttauduin Somatic Pilates -ohjaajaksi. Halusin syventää ymmärrystä ihmisen anatomiasta ja fysiologiasta. 

Pilates on fyysinen harjoitusmenetelmä, jonka on kehittänyt saksalaissyntyinen, jo nuorena anatomiasta ja fysiologiasta kiinnostunut Joseph Pilates, ensimmäisen maailmansodan aikana ja sen jälkeen. Hän hyödynsi menetelmää mm. sotasairaalassa sotilaiden kuntoutuksessa, mutta oli tiettävästi käyttänyt samoja harjoitustapoja itse jo sotavankina ollessaan. Menetelmää käyttivät tukiharjoitteluna erityisesti balettitanssijat ja on nykyisin muidenkin lajien huippu-urheilijoiden suosima harjoitusmuoto. Monet golfammattilaisetkin käyttävät menetelmää harjoittelunsa tukena.

 

Pilateksen tärkeimmät periaatteet liittyvät kehon hallintaan, keskustan käyttöön, keskittymiseen, täsmällisyyteen, liikevirtaukseen (flow) ja hengitykseen. Syvimmillään pilateksessa on kyse ryhdistä, jossa ranka on tuettuna sitä ympäröivillä lihaksilla. Kaikki edellä mainitut asiat liittyvät myös golfiin. Kun ryhti on hyvä, keho pääsee liikkumaan vapaasti lyönnin aikana ja lihasten voimantuotto onnistuu luonnollisesti. Tätä menetelmää hyödyntäen autan sinua parantamaan kehonhallintaa ja löytämään juuri sinulle oikean tavan käyttää kehoa lyödessäsi.

Opit lyömään toistettavasti, tehokkaasti ja vaivattomasti.

(Jos haluat tietää golfpilateksesta enemmän, voit lukea siitä lisää tässä blogitekstissäni)

"In ten sessions you feel the difference, in 20 you see the difference and in 30 you'll have a whole new body"
-Joseph Pilates, Pilates-metodin kehittäjä

"...and a whole new swing"
-Heini Haapala, PGA Golf Professional & Somatic Pilatesohjaaja

bottom of page