top of page

Kouluttaudu:
Golf Pilates Method

Olen luonteeltani didaktikko. Minua on aina kiehtonut se, miten ihmiset oppivat. Ja mikä matka golfopettajana kehittyminen onkaan ollut!

 

Liikuntatieteen opintojeni ohella aloitin jo nuorena, aloittelevana golfopettajana, kouluttautumisen ja verkostoitumisen ympäri maailmaa. Olen saanut mahdollisuuden tutustua kansainvälisesti merkittäviin valmentajiin ja heidän opetusfilosofiaansa, ja olen ammentanut huiman määrän opetusoppia myös kollegoiltani Suomessa.

Suurin kouluttajani on kuitenkin ollut kirjani kirjoitusprosessi, kun jouduin pohtimaan sanatarkasti mitä olen kirjoittamassa (ja mitä en). Vahvana kakkosena on Somatic pilatesohjaajakurssi, jonka avulla ymmärrys golflyönnin syy-seuraus suhteesta on kasvanut syventyneen anatomian ja fysiologian tuntemuksen myötä.

 

Haluan jakaa kerryttämääni tieto-taitoa eteenpäin, jota varten olen luonut Golf Pilates Method koulutuskokonaisuuden. Koulutus sopii golfopettajille, -ohjaajille, pilatesohjaajille ja muille liikunta-alan ammattilaisille, jotka haluavat lisätä ymmärrystään golflyönnistä kehon toiminnallisuuden näkökulmasta ja saada työkaluja golfareiden kanssa työskentelyyn.

Golf Pilates Method -koulutus

Golfpilates method on kehittämäni harjoitusmenetelmä, jossa optimaalista svingitekniikkaa harjoitetaan pilateksen metodein. Harjoittelu ei keskity ainoastaan kehon toiminnallisuuden kehittämiseen vaan liikkeet tehdään täsmällisin svingiteknisin harjoittein, jolloin kehon toiminnallisuus viedään suoraan henkilökohtaiseen svingitekniikkaan.

 

Koulutus jakautuu A ja B -osaan. A osa keskittyy optimaalisen svingitekniikan ja kehon liikeratojen ymmärtämiseen ja kehittämiseen. B-osassa opitaan kehittämään ja korjaamaan svingiteknisiä virheitä lyönnissä  golfpilatesharjoitteiden avulla ja lisätään golflyönnin anatomian ja fysiologian ymmärrystä.

 

Koulutus sopii golfopettajille pilatesohjaajille, fysioterapeuteille ja liikunta-alan ammattilaisille, jotka haluavat lisätä ymmärrystä svingin biomekaniikasta ja saada lisää työkaluja työhönsä tai omaan peliin.

_edited.jpg

Golf Pilates Method 
koulutuskokonaisuus

Golf Pilates Method koulutus koostuu kahdesta osasta, A+B. Yksi osa kestää kaksi päivää ja päivien kesto on kello 9-16. Koulutukset suositellaan käytävän järjestyksessä.

A-OSA, 2 päivää

 

Koulutuksen sisällöt ja tavoitteet

  • Pilateksen periaatteet ja golf

  • Kehonhallinta ja golf: ydintuki, ryhti, lihastoimintaketjut

  • Pilateksen kuuden periaatteen yhteys golfiin

  • Svingitekniikka 3d ja golfpilates

  • Golfpilatesharjoittelun periaatteet ja kehittelyt

B-OSA, 2 päivää

 

Koulutuksen sisällöt ja tavoitteet:

  • Anatomia ja fysiologia golflyönnissä - tunnistetaan golflyönnin tärkeimmät lihakset/lihastoimintaketjut ja ymmärretään niiden rooli golflyönnissä

  • Svingin tyypillisimmät virheet ja niiden syyt (swing faults)

  • Osataan korjata golflyönnin tyypillisimmät virheet golfpilatesharjoitteiden avulla

  • Svingianalyysin teko ja golfpilatesharjoitteiden suunnittelu

  • Golfpilatesharjoituksen ohjaus

Koulutuksesta:

Kouluttajana toimii Heini Haapala ja vierailevat asiantuntijat (1/koulutus)

Koulutus tapahtuu pääkaupunkiseudulla. Tarkempi paikka varmistuu myöhemmin. Koulutuksen minimiosallistujamäärä on 6 henkilöä.

 

Koulutuksen hinta:

350€ / osio

 

Koulutukset:

A-osa: 9.-10.12.2023 (pilotti)  

A.-osa: 20.-21.1.2024

B-osa: 9.-10.3.2024

"We often know what's wrong in the golf swing but it's the how we're missing. That is where golfpilates comes to the picture."

-Heini

bottom of page